Nieuws
1610798
Nieuws

Wall Street wacht op Fed-besluit

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen woensdag naar verwachting zonder grote bewegingen van start gaan. Beleggers kijken uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Verder wordt een reeks bedrijfsresultaten en enkele macro's verwerkt, waaronder het banenrapport van loonstrookverwerker ADP.

De verwachting is dat de rente nu nog gehandhaafd blijft en in maart wordt verhoogd. Het is de laatste beleidsvergadering van voorzitter Janet Yellen. Zij wordt begin februari opgevolgd door Fed-bestuurder Jerome Powell.

Ook kauwen beleggers op Wall Street nog na op de State of the Union van president Donald Trump. Die toespraak bood weinig verrassingen. Hij kondigde onder meer zijn geplande infrastructuurinitiatief aan en riep het Congres op om minstens 1500 miljard dollar uit te trekken voor infrastructuur.

ADP

ADP liet weten dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in januari met 234.000 banen is gegroeid. Economen hadden in doorsnee op een aanwas met 185.000 gerekend. Het cijfer van ADP loopt vooruit op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid op vrijdag. Verder zijn er ook gegevens over de industrie rond Chicago en de voorlopige woningverkoop in de VS.

Aan het bedrijvenfront gaat de aandacht uit naar Boeing. De vliegtuigbouwer kwam met beter dan verwachte cijfers naar buiten. Het bedrijf boekte een recordwinst in 2017. Ook farmaceut Eli Lilly publiceerde meevallende resultaten en verhoogde zijn winstverwachting voor 2018. Huizenbouwer DR Horton opende eveneens de boeken.

AMD

Chipconcern Advanced Micro Devices (AMD) kwam dinsdag nabeurs met cijfers die beter uitvielen dan gedacht, net als computerspelletjesbedrijf Electronic Arts.

Xerox staat ook de schijnwerpers. De controle over de printerfabrikant wordt overgenomen door het Japanse Fujifilm via de samenvoeging van Xerox in het bestaande samenwerkingsverband Fuji Xerox. Het fusiebedrijf krijgt een notering in New York.

AT&T

Nabeurs wordt het ook druk met cijferpublicaties van onder meer AT&T, Facebook, Qualcomm en Microsoft.

De Amerikaanse beurzen deden dinsdag een flinke stap terug. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 1,4 procent lager op 26.076,89 punten. De bredere S&P 500 zakte 1,1 procent tot 2822,43 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,9 procent in en eindigde op 7402,48 punten. Ook op maandag werden verliezen geleden in New York.