Nieuws/Buitenland
1612219
Buitenland

Trein met Paul Ryan en congresleden botst op vuilniswagen

Charlottesville - Een trein met daarin Repubikeinse Congresleden is woensdag gecrasht in Charlottesville, in de Amerikaanse staat West Virginia. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, meldden Amerikaanse media. In de trein zat volgens CNN ook de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan. In de trein raakten geen mensen ernstig gewond.

Het voertuig kwam in botsing met een vuilniswagen die op de overgang stond. De ravage ter plaatse is groot en de bestuurder van de vuilnistruck heeft het ongeval niet overleefd. Een andere inzittende raakte zwaargewond.

Senator Bill Cassidy, opgeleid als arts, bevestigde dat via Twitter. Hij was in gezelschap van enkele collega's met een medische achtergrond uitgestapt om de slachtoffers te helpen totdat de reddingsdiensten ter plaatse waren.

Sarah Sanders, de woordvoerster van het Witte Huis, zei dat geen van de Congresleden van de Grand Old Party (GOP) serieus letsel heeft opgelopen. Het bleef bij een enkele blauwe plek.

Automatische wapens

Direct na de crash omsingelde een team beveiligers, gekleed in het zwart en uitgerust met automatische wapens, de gestrande trein en zocht de omgeving af naar mogelijke aanslagplegers.

Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval. Volgens inzittenden reed de trein op het moment van het ongeval niet op volle snelheid. Alle wagons staan nog op de rails.

De congresleden hadden hun partners en kinderen bij zich en waren onderweg naar de jaarlijkse driedaagse retraite in Philadelphia.