Nieuws/Binnenland
161277861
Binnenland

John Voppen nieuwe baas ProRail

Den Haag - John Voppen wordt komende maand officieel de nieuwe baas van ProRail. Na het vertrek van Pier Eringa was Voppen voor enkele maanden interim-directeur bij de spoorbeheerder.

ProRail staat aan de vooravond van grote veranderingen. Het kabinet heeft besloten om de spoorbeheerder om te vormen tot een overheidsorganisatie. Op dit moment is het nog een bedrijf, met de staat als enige aandeelhouder. Het is de bedoeling dat ProRail vanaf 1 januari 2021 nog dichter bij de overheid komt te staan.

Voppen gaat deze operatie vanuit ProRail begeleiden. Zijn voorganger gaf eerder te kennen geen brood te zien in de veranderingen. De nieuwe topman werkt al jarenlang in verschillende functies bij het spoorinfrastructuurbedrijf.

„Met John Voppen heeft ProRail niet alleen een topbestuurder in huis, maar ook eentje die ProRail en ons spoor al op z’n duimpje kent”, reageert minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

De topfunctie van directeur Operatie wordt vanaf komende maand bekleed door Ans Rietstra. Hiermee is Nederland weer een topvrouw rijker.