Nieuws/Binnenland
1613291667
Binnenland

Poliklinieken MST in Oldenzaal dicht om E.coli bacterie

OLDENZAAL - Medisch Spectrum Twente sluit de poliklinieken in Oldenzaal, nadat waterbedrijf Vitens in het drinkwater in Oldenzaal en omgeving de E.coli bacterie heeft aangetroffen. Later vrijdagochtend wordt besloten of de afspraken in de middag er wel doorgang kunnen vinden, meldt het ziekenhuis.

Vitens gaf donderdagavond een kookadvies af voor Oldenzaal en omgeving vanwege een ’verstoring’. Voor consumptie moet kraanwater drie minuten worden gekookt, is het advies. Volgens het waterbedrijf zijn zo’n 26.000 huishoudens getroffen.

De oorzaak van het probleem is nog onbekend, aldus een woordvoerster van Vitens. „Het kan zijn dat er bijvoorbeeld tijdens de vervanging van een onderdeel iets van verontreiniging in het leidingnetwerk komt. We spoelen dat altijd na, maar er kan toch iets achterblijven.”

E.coli komt van nature voor in de darmen, maar sommige soorten van de bacterie kunnen juist (ernstige) voedselinfecties veroorzaken, met klachten zoals misselijkheid, overgeven en diarree. Volgens de GGD Twente hebben zich tot dusver nog geen mensen gemeld die ziek zijn geworden.