Nieuws/Binnenland
1613769020
Binnenland

Jonge Rolex-rovers opgepakt na babbeltruc op Rokin Amsterdam

AMSTERDAM - Een man is zondagmiddag rond 15.30 uur op het Rokin in Amsterdam na een babbeltruc beroofd van zijn Rolexhorloge. Twee verdachten gingen er na de diefstal rennend vandoor, maar ze werden al snel door agenten in de kraag gevat.

De politie wist de twee verdachten bij een parkeergarage op het Beursplein op te pakken. De verdachten zijn 15 en 23 jaar oud. Ze hebben de politie verteld in Frankrijk te wonen.

Het slachtoffer verliet een winkel op het Rokin en werd door de twee jongemannen aangesproken. Ze vroegen om een vuurtje voor een sigaret, meldt de politie. Vervolgens gaven ze ’opdringerig een hand’ als bedankje. Maar ze lieten de hand van de man niet los. Hij zag en voelde dat één van de straatrovers het Rolex-horloge van zijn pols rukte. De twee gingen er rennend vandoor en het slachtoffer is er nog achteraan gerend, maar verloor ze uit het oog.

Vluchtpoging

Gewaarschuwde agenten wisten de verdachten op te sporen en ondanks een vluchtpoging werden beiden aangehouden. „Tijdens de aanhouding werd gezien dat een horloge werd weggegooid. Dit bleek het horloge te zijn dat op het Rokin was buitgemaakt.”

De verdachten zitten vast en worden voorgeleid voor een hulpofficier van justitie. Het slachtoffer heeft zijn horloge inmiddels weer terug gekregen.

Tips of beelden? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd