Nieuws/Buitenland
1614425770
Buitenland

Vermiste hiker telefonisch onbereikbaar: wilde onbekend nummer niet opnemen

Mount Elbert - Een hiker is in de bergen van Colorado een etmaal lang vermist geweest. De persoon - wiens identiteit niet openbaar is gemaakt - wilde niet opnemen toen reddingswerkers hem telefonisch probeerden te bereiken. De wandelaar herkende het telefoonnummer niet.

De persoon was op 18 oktober als vermist opgegeven toen hij of zij niet terugkwam van een expeditie op Mount Elbert.

Speurders hebben het gebied doorzocht, maar konden de wandelaar niet vinden. Toen probeerde het team de hiker te bellen, maar ook zo konden ze geen contact krijgen.

De wandelaar is - zo blijkt later - de weg kwijtgeraakt en heeft flink wat uren gewandeld om uiteindelijk weer op de route te komen. Zo kon de hiker weer bij zijn of haar auto komen. Volgens NY Post was de persoon er niet van op de hoogte dat er werd gezocht.

„De gezochte persoon negeerde meerdere oproepen omdat het telefoonnummer niet werd herkend,” schrijven de medewerkers van Lake County Search and Rescue op Facebook.

„Als je langer onderweg bent dan de routebeschrijving had aangegeven, en je krijgt meerdere telefoonoproepen van een onbekend nummer, neem dan alsjeblieft op: het kan een zoekteam zijn dat wil weten of je veilig bent,” aldus de organisatie.