Nieuws/Binnenland
1615645142
Binnenland

Slechts één verdachte in Berkelse moordzaak langer vast

Berkel en Rodenrijs - Eén van de veertien aangehouden personen omtrent de vondst van een lichaam in een huis in Berkel en Rodenrijs blijft langer vastzitten. Hij is door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. Dat meldt het OM vandaag. De 29-jarige man wordt verdacht van moord op het 38-jarige slachtoffer.

De politie trof maandagochtend in een huis aan de A.H. Verweijweg een dode man aan. Omdat niet direct duidelijk werd wat zich heeft afgespeeld, werden veertien mannen aangehouden. De afgelopen dagen heeft een groot rechercheteam onderzoek gedaan en zijn alle mannen verhoord. Het verhoor verliep aanvankelijk langzaam, aangezien de mannen moeizaam Nederlands spraken. Daarom was er ook een tolk bij aanwezig. Nu de sectie die op het lichaam is verricht, blijkt dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen. Naar de toedracht wordt door de politie en het OM nog onderzoek gedaan.

De overleden man was een Poolse medewerker van uitzendbureau Covebo. ,,Dit is ontzettend treurig voor alle betrokkenen, vooral de nabestaanden”, liet het bedrijf eerder weten aan De Telegraaf.

Buurtbewoners gaven deze week al aan dat het vaker hommeles was in het huis. ,,Ze zetten vaak keiharde muziek op, vloekten hard, dronken veel en gebruikten drugs”, vertelde een buurvrouw. Volgens haar was er ook een sinister voorteken. ,,Een maand of vijf geleden belde een van hen aan en vroeg in het Engels of ik alsjeblieft de politie wilde bellen omdat andere mannen hem wilden vermoorden.” Een andere buurvrouw zag een van de bewoners met een bebloed gezicht aan de deur staan. ,,En een andere man maakte schietgebaren toen hij langs mijn huis liep. Hij zou worden neergeschoten, zei hij.”