Nieuws/Buitenland
161654459
Buitenland

Moordverdachte Maddie overgeplaatst naar andere gevangenis

BRAUNSCHWEIG - De Duitse verdachte van de moord op het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann wordt overgeplaatst naar een andere Duitse gevangenis. De 43-jarige Christian Brueckner verhuist van Kiel naar Wolfenbüttel in Nedersaksen, waar justitie hem verdenkt van andere seksuele misdrijven en daar onderzoek naar doet.

Door de overplaatsing kan de gevangene binnenkort in de buurt worden ondervraagd. De openbaar aanklager in Braunschweig bij Wolfenbüttel verwacht mogelijk binnen enkele maanden duidelijk te hebben of de verdachte kan worden aangeklaagd.

De verdachte zit een gevangenisstraf uit wegens drugshandel. Daarnaast werd hij een jaar geleden veroordeeld tot zeven jaar voor het verkrachten van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in 2005 in het Portugese Praia da Luz. Dat was ongeveer anderhalf jaar voor de spraakmakende verdwijning van McCann in dezelfde plaats.

Algarve

Het meisje verdween in mei 2007 spoorloos uit het vakantieoord in de Algarve. Het lot van het toen 3-jarige meisje is al meer dan tien jaar onduidelijk. De Duitse onderzoekers geloven dat Maddie niet meer leeft.