Nieuws/Binnenland
1617408
Binnenland

Lekkende medewerker rechtbank ’werd bedreigd’

ROTTERDAM - Een juridisch medewerkster van de rechtbank in Den Haag die jarenlang vertrouwelijk informatie doorspeelde aan een kennis deed dat omdat ze bedreigd werd door die dezelfde man. Dat zei de 34-jarige ex-medewerker van de Haagse rechtbank donderdag tijdens de rechtszaak over het lekken.

De vrouw heeft bekend dat zij tussen 2012 en 2015 een aantal keer gegevens uit de GBA (Gemeentelijk Basis Administratie) heeft gehaald voor die kennis. Ook verstuurde zij vanuit secretariaatsruimte van de president van de rechtbank valse brieven met het officiële logo van de rechtbank aan bekende advocaten zoals Inez Weski.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de man de persoonsgegevens en valse vonnissen gebruikte om geld op te strijken als bewindvoerder van mensen die zelf hun financiën niet kunnen beheren.

Twee zagen elkaar regelmatig privé

Hoewel de vrouw naar eigen zeggen bedreigd werd door de 45-jarige man, was het app-verkeer volgens het OM tussen de twee juist zeer hartelijk en zagen ze elkaar ook regelmatig in de privésfeer.

De vrouw is ontslagen bij de rechtbank vanwege het lekken. De rechtszaak is aangehouden tot 6 april. Dan staat de kennis ook terecht voor verduistering en het opdracht geven tot het sturen van de valse brieven aan de advocaten.