Nieuws/Binnenland
1617411788
Binnenland

Manuel Alvarez y Peña in stukken teruggevonden

Advocaat medeverdachte: Abdi B. pleegde ’koffermoord’ alleen

Verdachte Abdi B.

Verdachte Abdi B.

DORDRECHT - Hoofdverdachte Abdi B. (25) heeft de koffermoord op de 29-jarige Manuel Alvarez y Peña uit Zwijndrecht volgens de advocaat van medeverdachte Kahlil Y. (20) in zijn eentje gepleegd. Dat zou B. hebben verklaard bij de politie, zo stelde de raadsman van Y. woensdag voor de rechtbank in Dordrecht.

Verdachte Abdi B.

Verdachte Abdi B.

Onze verslaggever Saskia Belleman is bij de zaak aanwezig en twittert live mee. Haar tweets vindt u onderaan dit bericht.

Het Openbaar Ministerie maakte eerder bekend dat het juist alle acht mannelijke verdachten verdenkt van de moord. „Ze worden op dit moment allemaal verdacht van hetzelfde feit, namelijk het ombrengen van het slachtoffer”, zei een woordvoerder woensdagochtend.

Rechters buigen zich woensdagmiddag over het voorarrest van hoofdverdachte B. en zijn mogelijke medeverdachte Y. De zitting wordt in twee aparte zalen gevolgd door tientallen familieleden van het slachtoffer. Sommigen dragen T-shirts met de afbeelding van Alvarez y Peña.

In augustus werd een stille tocht in Zwijndrecht gehouden voor Manuel Alvarez (29), slachtoffer van de Zwijndrechtse koffermoord.

In augustus werd een stille tocht in Zwijndrecht gehouden voor Manuel Alvarez (29), slachtoffer van de Zwijndrechtse koffermoord.

Volgens de rechtbank zitten zij niet in dezelfde zaal als de verdachte B. „omdat de rechters signalen hebben ontvangen dat dit handiger is.” Volgens een woordvoerder van de rechtbank is dat met het oog op eventuele emoties. Van dreiging is geen sprake, stelt hij.

Y. is niet aanwezig bij de pro-formazitting.

Voor de zitting in de rechtbank wordt uit veiligheidsoogpunt extra politie ingezet. Om alle nabestaanden en belangstellenden een plek te kunnen geven zijn twee zalen vrijgemaakt. De moord maakte in Zwijndrecht veel los. Honderden mensen liepen in augustus mee in een stille tocht die onder meer langs de flat van de verdachte voerde. Verder voerde de burgemeester gesprekken met bewoners van de flat.