Nieuws/Buitenland
1617821
Buitenland

Na Nutella-rellen nu ook Pampers-gevechten

Ophef in de supermarkt.

Ophef in de supermarkt.

METZ - De Fransen waren maar net bijgekomen van de rellen die ontstonden na flinke kortingen op potten Nutella, toen er ophef ontstond door de volgende kortingsactie. Supermarktketen Intermarché besloot om dit keer luiers van het merk Pampers in de aanbieding te doen. Meerdere vrouwen gingen elkaar te lijf in een filiaal in Metz om zo pakken Pampers te bemachtigen.

Ophef in de supermarkt.

Ophef in de supermarkt.

De grootste Pampers-verpakking werd dinsdag aangeboden voor 7,18 euro in plaats van de normale prijs van 23,95 euro. Zo’n 250 klanten bestormen bij openingstijd een Intermarché-winkel in Metz.

Meerdere vechtpartijen

Klanten grepen de rekken leeg. Het leidde tot meerdere vechtpartijen tussen vrouwen. De politie moest erbij worden gehaald om de orde te herstellen.

Nutella-rellen

Vorige week ging het al mis toen potten Nutella voor 1,41 euro werd aangeboden in plaats van de gebruikelijke prijs van 4,50 euro. In meerdere filialen gingen klanten elkaar te lijf. Soms tot bloedens toe.

Baas Intermarché op het matje

De Franse regering wil de kortingsacties van Intermarché aan banden leggen. De grote baas van de supermarktketen is dinsdag door economieminister Bruno Le Maire op het matje geroepen. Eerder ondertekende Intermarché samen met concurrerende supermarktketens een manifest om te stoppen met soortgelijke promoties.