Nieuws/Binnenland
1618740759
Binnenland

Tientallen doodzieke katten aangetroffen in woning Roosendaal

Niet een van de katten uit het verhaal.

Niet een van de katten uit het verhaal.

ROOSENDAAL - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft tientallen doodzieke katten en kittens aangetroffen in een woning in Roosendaal. De dieren zaten in een „ernstig vervuilde, naar ammoniak stinkende woning” van een 72-jarige vrouw.

Niet een van de katten uit het verhaal.

Niet een van de katten uit het verhaal.

In totaal zaten er ongeveer 35 katten in het huis. Meer dan 20 daarvan zijn overgebracht naar een tijdelijke opvanglocatie. De inspectiedienst vond ook een dode kat in een kelderkast. „De dieren die achterblijven, zijn goed verzorgd en gezond”, zegt de LID.

Veel van de meegenomen dieren hebben niesziekte. Voor dieren die verzwakt zijn is dit een ernstige kwaal die behalve tot verkoudheid en ontstoken ogen kan leiden tot een longontsteking, slechte eetlust en uitdroging en in het ergste geval overlijden ze eraan. Twee kittens waren zo verzwakt en uitgedroogd dat ze bij een dierenarts direct aan een infuus zijn gelegd.

Volgens de inspectie zijn alle gemaakte kosten voor rekening van de eigenares. „De vrouw heeft de opdracht gekregen het huis zo snel mogelijk te laten reinigen en krijgt binnen een aantal weken een hercontrole”, aldus de inspectie. De lokale politie is ingelicht over de zorgelijke situatie op het adres.