Nieuws/Buitenland
1621576621
Buitenland

Boeing-vliegtuig Air France maakt noodlanding in Beijing na ’knal’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

BEIJING - Een Boeing 777 van Air France heeft zaterdag kort na het opstijgen uit Beijing een noodlanding gemaakt, aldus de luchtvaartmaatschappij. De bemanning besloot tot de noodlanding toen de cabine zich met rook vulde na een technische storing.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Passagiers meldden dat ze voor de rookontwikkeling een luide knal hoorden. Veertien minuten na het vertrek richting de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs keerde het vliegtuig weer terug op de de luchthaven van Beijing. Niemand raakte bij de noodlanding gewond.

Er zullen onderhoudswerkzaamheden aan het vliegtuig worden uitgevoerd en passagiers kregen alternatieve vluchten naar Parijs aangeboden, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Boeing, een van ’s werelds grootste vliegtuigbouwers, is de afgelopen jaren vaker in het nieuws geweest vanwege technische mankementen aan zijn vliegtuigen. Veiligheidsproblemen met 737 Max-straalvliegtuigen, die betrokken waren bij twee dodelijke ongevallen, hebben het bedrijf meer dan 17 miljard euro (20 miljard dollar) gekost en hebben de reputatie van de vliegtuigbouwer aangetast.