Nieuws/Buitenland
1623918201
Buitenland

Ruim 15.000 wachtende truckers in Dover getest

LONDEN - In de haven van Dover hebben de Britse autoriteiten inmiddels ruim 15.000 wachtende vrachtwagenchauffeurs getest op het coronavirus. Bij 36 van hen was volgens transportminister Grant Shapps de test postief, meldt Sky News.

„Er zijn nu 15.526 coronavirustests uitgevoerd op chauffeurs, wat 36 positieve resultaten opleverde die worden geverifieerd”, aldus de minister. De truckers mogen hun weg naar Frankrijk pas vervolgen na een negatief testresultaat. Zo’n 1100 Britse militairen zijn ingezet om in een zo hoog mogelijk tempo sneltesten af te nemen.

De grens werd zondag gesloten vanwege de virusmutatie in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor ontstonden lange rijen met duizenden vrachtwagens in Kent, waarna het graafschap de snelwegen naar Dover afsloot. Chauffeurs werden tijdelijk opgevangen op de voormalige luchthaven Manston.

Shapps zei dat alle vervoerders op tweede kerstdag om 09.00 uur Manston inmiddels hebben verlaten en terug kunnen gaan naar Dover om de oversteek naar Frankrijk te maken. „Manston is nu leeg en vrachtwagens moeten er niet meer heen”, schreef de minister in een tweet.

Shapps zei vrijdag dat het nog enkele dagen zou duren voordat de problemen voor de wachtende chauffeurs zijn opgelost. Militairen organiseren het uitdelen van water en voedsel aan de wachtende rijders.