Nieuws/Columns

VROUW magazine

'In mijn ouderlijk huis ben ik weer papa en mama's kleine meisje'

Mieke Kosters is ondernemer en auteur van o.a. Het geheim van slanke mensen. Ze woont samen met Jaap en heeft drie kinderen. Deze week heeft ze het over hoe je ineens weer papa en mama’s kleine meisje bent.

Hoe oud je ook bent, thuis bij je ouders ben je weer terug in de tijd. Al kom ik samen met mijn drie kinderen logeren, in mijn ouderlijk huis ben ik gewoon weer papa en mama’s kleine meisje.

GEPLAST

Afgelopen weekend bleef ik twee nachten slapen bij mijn ouders. Toen ik 's avonds om elf uur naar bed ging, vroeg mijn moeder: "Heb je wel geplast, kind?" "Eeehhh mam, ik ben 45, geloof me, dat regel ik zelf wel", zei ik. Mijn dochter van 13 heeft er nog een half uur de slappe lach over gehad.

De avond erna ging ik met een aantal vriendinnen van vroeger uit eten. In mijn nieuwe spijkerbroek met klein scheurtje op de knie voelde ik me reuze hip. Toen ik de deur uit wilde lopen zei m’n vader: "Ga je zo uit, met die kapotte broek?"

VERS SINAASAPPELSAP

Toch is het vreemd dat je zo makkelijk weer in de oude rollen schiet als je met z'n allen in het ouderlijk huis bent. Mijn broer van 43 ligt gewoon weer languit op de bank om vers sinaasappelsap te bedelen.

Als-ie in z'n eigen huis vanaf de bank naar z’n vrouw zou roepen: "Hé schat, hoe zit dat met dat sinaasappelsap?", denk ik dat hij het sap over z’n hoofd zal krijgen. Maar bij m'n moeder kan hij alles maken.

Lees verder op VROUW.nl!