Nieuws/Buitenland
1627644712
Buitenland

’Kindje in slaapzak met ducttape vastgebonden aan bed’

KEERBERGEN - Vlaamse autoriteiten hebben per direct de vergunning van een kinderdagverblijf in Keerbergen nabij Mechelen ingetrokken na een melding over een kind dat in zijn slaapzakje was vastgebonden aan het bed met ducttape. De crèche werd gesloten nadat toezichthouder Opgroeien een foto had ontvangen van de situatie nadat het vorige week al was ingeseind.

„Kinderdagverblijf Mippie en Moppie 2 is geschorst omdat we ons ernstige zorgen maken over de pedagogische aanpak en de veiligheid van de kinderen”, meldt het agentschap Opgroeien. De instantie is een onderzoek begonnen naar de zaak en heeft het kinderdagverblijf vooralsnog voor twee maanden gesloten. „Enkel wanneer de organisator aantoont dat de veiligheid van de kinderen gegarandeerd kan worden, kan de opvang opnieuw openen”, aldus het agentschap.

Mippie en Moppie 2 is een van de zes vestigingen in vier verschillende gemeenten van dezelfde groep. De andere vestigingen blijven gewoon actief en zijn niet betrokken bij het onderzoek. Er is verder niets bekend over de dagelijkse praktijken in de crèche in Keerbergen.