Nieuws/Binnenland
1628715917
Binnenland

Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen, 7725 nieuwe besmettingen

ZEIST - Ziekenhuizen behandelen iets minder coronapatiënten dan op vrijdag. Het aantal opgenomen patiënten daalde met vier naar 2491, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In de afgelopen drie dagen zijn 67 bedden voor coronapatiënten vrijgekomen, maar het aantal opgenomen patiënten ligt nog steeds aanzienlijk hoger dan in de vorige week.

Verpleegafdelingen behandelen nu 1704 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er zeven minder dan op vrijdag, zestien minder dan op donderdag en op woensdag daalde het aantal met 55. In de drie dagen ervoor was het aantal coronapatiënten op die vleugels juist met bijna tweehonderd toegenomen.

Intensive cares behandelen nu 787 coronapatiënten, drie meer dan op vrijdag. Een dag eerder daalde het aantal ic-patiënten nog met veertien.

RIVM meldt 7725 coronabesmettingen, gemiddelde loopt weer op

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 7725 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is boven het gemiddelde van de laatste zeven dagen, dat nu op 6770 ligt.

Na enkele dagen van daling in het aantal nieuwe besmettingen, mogelijk door Pasen, begon vrijdag het weekgemiddelde weer op te lopen. Die stijging zet zich nu voort, met 47.387 nieuwe meldingen van besmettingen aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de laatste zeven dagen.

Net als vrijdag telde Rotterdam de meeste positieve tests. In de Maasstad kregen 373 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. In Amsterdam kwamen 325 besmettingen aan het licht en in Den Haag 242. Daarna volgen Utrecht (155) en Nijmegen (126). Bij de veiligheidsregio’s steekt Rotterdam-Rijnmond al tijden boven de rest van het land uit. Afgelopen etmaal zijn daar 787 besmettingen bevestigd.

Het aantal sterfgevallen steeg met 23, vrijdag lag dit nog op 41. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, duurt het soms een tijdje voor dit wordt doorgegeven aan het RIVM. Amsterdam telde drie meldingen van sterfgevallen, Rotterdam één.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo