Nieuws/Binnenland
1629174
Binnenland

Zaterdag droog, daarna kans op regen of natte sneeuw

Koude carnaval op komst

Carnavalsvierders kunnen maar beter een warme outfit uit de kast trekken, want het wordt koud. Zaterdag belooft het nog droog winterweer te worden. ’s Nacht vriest het een paar graden en overdag wordt het 3 à 4 graden. Vanaf zondag neemt de kans op neerslag iets toe.

Dat meldt Weeronline. Officieel duurt Carnaval van komende zondag tot en met volgende week dinsdag, maar op veel plekken kunnen feestvierders zich aanstaande zaterdag al in het feestgedruis storten.

Zaterdag blijft het droog en er redelijk wat ruimte voor de zon en het wordt 3 tot 4 graden in Brabant, Limburg, de Achterhoek en Twente.

Zondag overdag wordt het met 4 tot 5 graden een tandje zachter. Zaterdag neemt de neerslagkans toe. Dit kan regen zijn, maar ook een beetje natte sneeuw. Op beide weekenddagen zullen de praalwagens tijdens de carnavalsoptochten weinig tot geen hinder ondervinden van de wind. Zaterdag staat er nauwelijks wind en zondag steekt een matige zuidwester op. Daardoor wordt het voor het gevoel wel waterkoud.

Maandag en dinsdag is het waarschijnlijk licht wisselvallig met een paar (winterse) buien, maar ook af en toe zon. De middagtemperatuur ligt rond normaal voor begin februari met 5 graden en in de nacht is kans op enkele graden vorst. Daarbij kan het lokaal glad worden.

Vorig jaar verliep carnaval vrij herfstachtig. Het hele carnavalsweekend stond er een stevige wind. De praalwagens hadden toen veel last van windstoten en ook regenbuien deden het papier-maché geen goed.