Nieuws/Binnenland
163042099
Binnenland

Opnieuw vergeefse zoektocht naar vermiste Marjo Winkens

ULESTRATEN - Bij het Zuid-Limburgse dorpje Ulestraten is zaterdag opnieuw gezocht naar de sinds 1975 vermiste Marjo Winkens. Net als een zoektocht afgelopen weekeinde was ook deze tevergeefs.

Een woordvoerder van Stichting Signi Zoekhonden heeft dat zaterdagavond laten weten. Vrijwilligers van de stichting zochten de afgelopen weken en maanden het gebied af met speurhonden en een grondradar. Afgelopen weekend en ook zaterdag werd vervolgens gericht gezocht in de bodem. Dit gebeurde naar aanleiding van een verhaal dat privédetective Ben Zuidema hoorde van een inmiddels overleden tbs-er uit Heerlen. Die zou verteld hebben dat hij degene was die Marjo Winkens heeft vermoord. Hij zou haar lichaam hebben begraven in een bos bij Ulestraten.

Het was niet de eerste zoektocht naar het vermiste meisje. In 2005 werd in Beesel gezocht na een tip dat daar stoffelijke resten zouden liggen. Een jaar later werd de stortplaats in Spaubeek onderzocht. In beide gevallen werden geen sporen van het vermiste meisje gevonden. Ook een zoekactie in april 2019 in Beesel leverde niets op.

Marjo Winkens miste in de nacht van 1 op 2 september 1975 de laatste bus vanuit Sittard naar haar woonplaats Schimmert. Van de moeder van haar vriendin leende ze een brommer. Die werd later teruggevonden bij Spaubeek, ergens tussen Sittard en Schimmert. Niet veel later werden haar helm, handtasje en jas teruggevonden in Beesel, meer dan 70 kilometer noordelijker.