Nieuws/Buitenland
1631254
Buitenland

Duitse politie zoekt ’heksen’

EPPINGEN - Na een incident op een carnavalsparade in het Duitse Eppingen bij Heilbronn waar een zwaargewonde viel, is de politie op zoek naar twee mensen die verkleed waren als heksen. De politie verdenkt hen van zware mishandeling en nalatigheid bij het bieden van hulp.

Voor de lol hadden vrienden een achttienjarige vriendin zogezegd aan de heksen uitgeleverd, zei een politiewoordvoerder in Heilbronn. De ene heks greep de jonge vrouw, tilde haar op en hield haar boven een ’heksenketel’ vol met kokend water. Een andere heks opende de ketel. Toen kwamen de benen van de vrouw tot aan haar knieën in het dampende water.

De heksen zouden haar na het ongeluk met ernstige brandwonden hebben achtergelaten. De jonge vrouw is naar een gespecialiseerde kliniek gebracht, waar ze waarschijnlijk een tot twee weken moet blijven, zei de woordvoerder.

De ketel stond boven een vuurhaard op een wagen die door meerdere mensen werd voortgetrokken. Ze gingen gewoon door na het incident zonder zich om de gewonde te bekommeren.