Nieuws/Binnenland
1632605485
Binnenland

Ook Haagse huisartsenpraktijk vernield

Roermonds jeugdhonk door brand verwoest

De ravage is enorm na een brand in een jeugdhonk in Roermond.

De ravage is enorm na een brand in een jeugdhonk in Roermond.

ROERMOND - Jongerencentrum annex sportschool Gotcha in de Roermondse wijk de Donderberg is tijdens de jaarwisseling door brandstichting vernield. Volgens de politie was er, anders dan eerder op sociale media werd gemeld, geen vuurwerk in het spel, maar was er sprake van brandstichting. Ook werd een huisartsenpraktijk in Den Haag belaagd door vandalen.

De ravage is enorm na een brand in een jeugdhonk in Roermond.

De ravage is enorm na een brand in een jeugdhonk in Roermond.

Door de brand in het gebouw in de achterstandswijk is het jeugdhonk onbruikbaar geworden. De ravage is groot.

Het activiteitencentrum was door een welzijnsinstelling opgezet om jongeren uit de wijk van de straat te houden en een zinnige besteding te geven. Ook aan het nabije Cruyff Court zijn vernielingen aangebracht.

„We hebben ons onwijs hard ingezet om een fijne plek voor de jeugd in de wijk te maken, een veilige en vertrouwde plek. Dit is hen in één klap afgenomen. Dat doet mij veel verdriet.” Dat zegt Gotcha-medewerkster Aukje van Weert op Facebook. De schade in Gotcha is zo groot dat het jongerencentrum en de sportschool gesloten moeten blijven.

Huisartsenpraktijk vernield

Bij een huisartsenpraktijk in Den Haag werden door raddraaiers de ruiten ingegooid. „Onze praktijk is gisteravond door een aantal mensen bekogeld met stenen, zo staan we op nieuwjaarsdag onze praktijk netjes te maken, want morgen zijn we er weer”, zegt dokter Hedwig Vos tegen Omroep West.

Uit de camerabeelden zou blijken dat de vandalen gericht te werk gingen. „Het was geen ongelukje, met opzet zijn onze ruiten ingegooid”, stelt Vos. De praktijk zegt aangifte te gaan doen en in contact te staan met de politie.