Nieuws/Buitenland
1632725143
Buitenland

Gelddouche van 50.000 euro uit Duits appartement door ’bijzondere situatie’

MAINZ - De politie in Duitsland heeft de eigenaar achterhaald van de minstens 50.000 euro in briefgeld die begin deze week wegwaaide uit een appartementencomplex in Mainz (Rijnland-Palts). In Duitse media omschreven omwonenden het voorval van maandag als een „buitengewone storm.”

De bankbiljetten waaiden weg uit een van de bovenste verdiepingen van het hoge appartementencomplex. Hoe dat kon gebeuren blijft vooralsnog onduidelijk. De politie meldt zaterdag enkel dat de eigenaar heeft aangegeven dat een „buitengewoon uitzonderlijke situatie” tot de gelddouche leidde.

De identiteit van de eigenaar is niet bekendgemaakt, behalve dat degene een middelbare leeftijd heeft. Volgens de politie gaat het om legaal verkregen geld en is de verklaring geloofwaardig.

Het volledige bedrag dat is weggewaaid is overigens niet helemaal teruggevonden. Een officiële zoekactie naar de bankbiljetten van 200 euro werd dinsdag door de autoriteiten beëindigd. Wel waarschuwt de politie mensen die geld achterhouden dat ze in overtreding zijn.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop