Nieuws/Binnenland
16340
Binnenland

Gefrustreerde agent krijgt steun van bonden

RIJEN - Frank de Vetter, de agent die zijn frustraties uitte op Facebook, mag op de steun rekenen van politiebonden ACP en ANVP.

BN De Stem meldt dat Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP het roerend met de digitale tirade van De Vetter eens is. „Het gemak waarmee burgers, politici en de media oordelen over de politie is ten hemelschreiend. Etnisch profileren bijvoorbeeld is een onderwerp waar we professioneel mee omgaan. Maar allochtone bestuurders beginnen soms al meteen te roepen over discriminatie als ze worden aangehouden. De houding tegenover politieagenten is helemaal doorgeslagen, veel burgers worden direct agressief.”

De Vetter gaat op Facebook helemaal los over dat veel mensen de politie, en daarmee hem persoonlijk, onder meer als slecht getraind zien, dat hij veel geweld gebruikt, en etnisch profileren zijn hobby is. Uitgescholden worden zou daarmee tot zijn werk behoren.

Ook vice-voorzitter Hans Schoones van vakbond ANPV herkent zich in het verhaal van De Vetter. „De politie is bijna elke dag negatief in het nieuws. Het is nooit goed”, zegt Schoones.