Nieuws/Buitenland
1634163
Buitenland

470 miljoen euro of anoniem blijven? Loterijwinnaar stapt naar de rechter

Een Amerikaanse die 470 miljoen euro in de Powerball-loterij heeft gewonnen, heeft de prijs nog niet opgehaald omdat ze graag anoniem wil blijven. De vrouw schreef haar naam op het winnende lot. Als ze haar ticket gaat inleveren, wordt haar naam openbaar. Omdat ze haar identiteit niet wil prijsgeven, is ze naar de rechter gestapt om haar prijs te incasseren.

Vorige maand werd het winnende ticket verkocht in de Reed’s Ferry Market in Merrimack, gelegen in de staat New Hampshire. Het is met 559,7 miljoen dollar een van de grootste loterijprijzen ooit in de Verenigde Staten.

De winnares had anoniem kunnen blijven als ze op het lot een naam van stichting had vermeld. Ze volgde echter de instructies op de website van de loterij en ondertekende het biljet met haar naam. Een biljet dat niet ondertekend is, kan niet worden geïncasseerd.

’Wijzigingen niet mogelijk’

Het is ook niet meer mogelijk om de naam op het lot te veranderen. „Elke wijziging aan het lot, zorgt ervoor dat het niet meer geldig is”, legt de loterij uit aan de New Hampshire Union Leader. „Dat zijn onze eigen regels en die moeten we volgen.”

„De winnares is een voormalige inwoner van New Hampshire en een betrokken lid van de gemeenschap”, zegt haar advocaat. „Ze wil haar werk kunnen blijven doen en ook de vrijheid hebben om een ​​supermarkt binnen te lopen of evenement bij te wonen zonder bekend te zijn als de winnaar van een half miljard dollar. Ze wil ook een gedeelte schenken aan een liefdadigheidsinstelling en ze vreest dat de bekendmaking van haar naam kan leiden tot veiligheidsproblemen.”

’Geen 50.000 euro rente per dag’

Op 21 februari komt de rechtszaak voor het eerst voor. Zolang de vrouw haar prijs niet int, loopt ze zo’n 50.000 euro rente per dag mis.