Nieuws/Buitenland

’Finaliste’ schoonheidswedstrijd verslaat 4000 meisjes maar blijkt man te zijn

Ilay Dyagilev / Instagram

Hij was al doorgedrongen in de finale van Miss Virtual Kazahstan toen hij toch moest vertellen dat het allemaal een grote grap was. Om aan te tonen dat bijna alle vrouwen dezelfde schoonheidstrends volgen, besloot Ilay Dyagilev voor de grap om mee te doen. Het 22-jarige model uit Kazachstan belandde in de eindstrijd en versloeg ondertussen bijna 4000 kandidates.

Ilay Dyagilev / Instagram

„Ik vind dat vrouwen er vaak hetzelfde uitzien. Dezelfde make-up, dezelfde stijl. Ze geloven dat ze er goed uitzien als ze de trends volgen, maar ik denk er anders over. Ik ben meer een fan van natuurlijke schoonheid”, legt Ilay Dyagilev uit aan The Daily Mail.

’Arina Alieva’

Onder de naam Arina Alieva deed hij mee. Hij stuurde foto’s in waarbij hij zich voordeed als een vrouw. Als mannelijk model had hij al ervaring opgedaan met poseren dus dat gaf hem wellicht wel een voordeel.

De inzending bleek in de smaak te vallen. Met 2012 likes bij een online stemming kwam hij bij de laatste zestien terecht. Toen hij besefte dat hij in de finale zat, besloot Ilay Dyagilev toch maar eerlijk op te biechten.

’Erg geschokt’

De organisatie was „erg geschokt” door het nieuws. Hij werd uit de wedstrijd gehaald en vervangen door een ander meisje.

Ilay is wel blij met de media-aandacht. „Er bestaat geen slechte publiciteit.”

Bekijk meer van