Nieuws/Binnenland
163631
Binnenland

Celstraf geëist tegen vrouw om mensenhandel

LEEUWARDEN - Een 31-jarige vrouw uit Leeuwarden die twee vrouwen uit Brazilië naar Nederland haalde en ze dwong als prostituee te werken, moet als het aan de officier van justitie ligt 3,5 jaar de cel in. Volgens de aanklager maakte de verdachte zich onder meer schuldig aan mensenhandel, mensensmokkel en uitbuiting, tussen mei 2010 en september 2013.

De Braziliaanse vrouwen dachten naar Nederland te komen om te werken als manicure of oppas. De verdachte heeft de vrouwen geworven, betaalde de vliegtickets en zorgde voor huisvesting. Na enkele weken al moesten de vrouwen echter prostitutiewerk doen. Geld dat ze hiermee verdienden, moesten ze aan de verdachte afstaan.

De verdachte maakte zich volgens de officier niet alleen schuldig aan misleiding, maar misbruikte ook haar overwicht op het tweetal, dat in een kwetsbare positie verkeerde. De aanklager ziet de vrouw als een spin in het web, die mannen inzette als chauffeurs en als huisvesters van de Zuid-Amerikaanse vrouwen. Deze handlangers zijn al eerder veroordeeld.