Nieuws/Binnenland
1638769413
Binnenland

Burgemeester Den Haag: compenseer gemiste omzet van laatste rondjes

DEN HAAG - De Haagse burgemeester Jan van Zanen zegt dat hij de teleurstelling van horeca-ondernemers begrijpt, nu de coronabeperkingen in hun ogen onvoldoende worden versoepeld. „Als horeca-inrichtingen om 24.00 uur moeten sluiten, dan betekent dat dat zij de omzet van de laatste paar rondes verliezen. Die moet gecompenseerd worden en daar heb ik voor gepleit in het Veiligheidsberaad”, laat Van Zanen weten.

Alle mensen van 13 jaar en ouder die naar een horecabedrijf, een bioscoop of een theater willen gaan, moeten straks bewijzen dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, negatief zijn getest of onlangs zijn genezen. Dat kan bijvoorbeeld met de app CoronaCheck. Maar voor wat, hoort wat, vindt Van Zanen: „Wat mij betreft moet de invoering van een coronatoegangsbewijs gepaard gaan met meer vrijheid. Daarom ben ik van mening dat als je de QR-code gaat hanteren, dat ook zou moeten leiden tot verdere versoepelingen voor bijvoorbeeld de nachthoreca.”

De burgemeester prijst de horeca-ondernemers: „De horeca heeft de afgelopen periode zware klappen te verduren gehad. Ze zijn een tijdlang gesloten geweest en als ze open waren, konden ze maar een deel van hun capaciteit benutten, omdat mensen 1,5 meter afstand moesten houden. We hebben veel van de horeca gevraagd: spatschermen, steeds wisselende regels en zelf in de gaten houden of mensen wel de benodigde afstand konden houden. Dat heeft de horeca grotendeels goed gedaan.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop