Nieuws/Binnenland
1640161
Binnenland

Miljonair Kees Eldering ook uit partij Baudet

Den Haag - Voormalig kandidaat-Kamerlid Kees Eldering heeft zijn lidmaatschap bij Forum voor Democratie opgezegd uit onvrede over de partijdemocratie.

Deze week werd al bekend dat prominenten De Haze Winkelman en Wevers uit FvD werden gezet. Ze zouden de macht willen grijpen en de partij benadrukte plots dat het hier om oud-VVD’ers ging. Volgens de twee werden ze er echter uitgewerkt, omdat ze kritiek hadden op het gebrek aan partijdemocratie.

De twee staan niet alleen in hun kritiek, al blijken anderen zélf opgestapt om dezelfde reden. Voormalig kandidaat-Kamerlid en partijsponsor Kees Eldering heeft zijn lidmaatschap in december opgezegd, vertelt hij aan De Telegraaf. De Groningse miljonair heeft vooral moeite met de penningmeester van de partij, Henk Otten.

Uitgescholden

„Mensen die een andere mening hebben worden door hem uitgescholden en hij probeert de partij alleen te runnen”, zegt de topondernemer. Volgens Eldering wordt de kritiek op het partijbestuur ’heel breed gedragen’.

Volgens voormalig regio-coördinator Jaap-Jan de Gijt is de kritiek op het partijbestuur terecht. Hij is ook uit onvrede uit de partij gestapt vanwege het gebrek aan interne democratie. Over het bestuur van Forum: „Zij zijn zelf het partijkartel.”

Bestuurswisseling

Drie andere leden hebben gisteren in een brief aan het partijbestuur naar voren gebracht dat ze een nieuw bestuur willen kiezen. Ze vinden dat penningmeester en mede-oprichter Henk Otten een andere rol moet krijgen.

In een verklaring laat Forum voor Democratie weten niet van plan te zijn om veranderingen door te voeren. „Otten is van onschatbare waarde voor de partij en zijn positie staat op geen enkele wijze ter discussie”, valt te lezen op de website van de partij. „Het partijbestuur zal in de huidige samenstelling leiding blijven geven aan Forum voor Democratie. Ook druk vanuit de media zal dit niet veranderen.”