Nieuws/Binnenland
1640187
Binnenland

Een paar weesgegroetjes en alles is weer koek en ei

Overspel tijdens carnaval? Kan gebeuren, zegt Maria

Geesteren - Overspel tijdens carnaval? Dan hoef je niet bang te zijn voor de gevolgen. Na een bezoekje aan de nieuwe Mariakapel in het Twentse Geesteren zijn al je zonden als sneeuw voor de zon verdwenen.

In ‘Het Papblad’, het blaadje van carnavalsvereniging De Papsleef’n, is ’Maria’ aan het woord. In een column vertelt ze over haar ervaringen in het nieuwe godshuis. En wat blijkt? De heilige maagd heeft wel oog voor de geneugten des levens.

’Het vlees is zwak’

Over carnaval zegt ze: “Ik heb er veel over gehoord en heb er nu al zin in. Het is dan we mijn eerste keer, maar dat zal wel goed komen.” Ze zegt bekend te zijn met de de reputatie van het feest der zotten. “Nu is het carnaval van tegenwoordig geen Sodom en Gomorra meer. Maar er kan weleens iets gebeuren dat eigenlijk niet in de planning stond. Als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan. En de geest is gewillig, maar het vlees is zwak.”

Volgens de Heilige Maagd zijn dat echter zaken waar men niet al te zwaar aan moet tillen. Wie ‘onder de droad deur vret’, zoals ze dat op het Twentse platteland zeggen, moet gewoon even bij het kapelletje komen buurten. Een paar weesgegroetjes en alles is weer koek en ei, aldus Maria.