Nieuws/Binnenland
1640573031
Binnenland

Zomerweer komt eindelijk terug

Amsterdam - Het is nog even doorbijten, vrijdag en zaterdag is het bewolkt en vallen er nog de nodige buien. Maar zondag, Vaderdag, breekt dan toch een zonnetje door. Volgende week wordt het weer warmer en woensdag tikt het kwik zelfs de 30 graden aan.

Zaterdag kan het op veel plaatsen nog regenen. Al zijn de buien veel minder hevig dan vorige week, toch is het een aanrader om bij buitenactiviteiten de radar goed in de gaten te houden, zo adviseert Weeronline.

De dag erop op Vaderdag ziet het weerbeeld er aanzienlijk beter uit. Er zijn flinke perioden met zon, maar ook bewolking met op sommige plaatsen nog kans op bui. In het westen wordt het 19 tot 20 graden, In het binnenland loopt het kwik op naar 21 tot 23 graden. Mensen in het oosten van het land kunnen zelfs al rekening houden met prima weer om de barbecue aan te steken.

Na de zondag gaat het dan eindelijk weer een beetje zomeren. Er is flink wat zon en het wordt warmer. Aan de kust stijgt de temperatuur naar 20 tot 24 graden. In het binnenland wordt het 24 tot 27 graden.

Voor woensdag worden nog hogere temperaturen verwacht met 25 tot 28 graden in de kustprovincies en in het binnenland wordt het 28 tot zelfs 30 graden!