Nieuws/Binnenland
16415
Binnenland

Kidnappers gaven zich uit voor politie

Ontvoerde Ronald Maurits in Brabantse Drunen weer vrijgelaten

NUNSPEET - De gemaskerde mannen die vrijdag in Nunspeet een 53-jarige Ronald Maurits uit Doornspijk ontvoerden, gaven zich uit voor politiemensen. De vier daders spraken Nederlands. In elk geval een van hen heeft een blanke huidskleur. Dat heeft de politie dinsdagavond gezegd in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De ontvoering had vrijdag om 10.30 uur plaats op de Oenenburgweg in Nunspeet. Urenlang was de gekidnapte financieel makelaar zoek. Om 21.00 uur kwam hij lopend aan bij zijn huis in Doornspijk. De politie maakte bekend dat Maurits op een afgelegen locatie in de buurt van het Brabantse Drunen is vrijgelaten. Dat is op ruim een uur rijden van Nunspeet.

De politie wil voor de veiligheid van het slachtoffer niet veel kwijt over wat er in die tussentijd met hem gebeurd is. ,,Wel kan gezegd worden dat hij bedreigd is", aldus de politie.

Camerabeelden

Het onderzoek richt zich onder meer op de mogelijke motieven voor de ontvoering. Ook inventariseert de politie mogelijke camerabeelden van de plekken waar de daders zijn geweest. En dat zijn er nogal wat, aldus de politie.

Alle bij de ontvoering betrokken auto's zijn inmiddels terecht. De Mercedes van het slachtoffer werd maandag na een tip teruggevonden aan de Waterweg in Putten. De zwarte BMW waarin de man werd ontvoerd werd diezelfde avond brandend teruggevonden aan de Hertogstraat in het Brabantse Overlangel. De Mercedes Sprinter van de ontvoerders bleef een half uur na de ontvoering leeg achter op de carpoolplaats aan de Eperweg langs de A28 bij Nunspeet.

De ontvoerde Maurits ging in zee met de onderwereld, schreef De Telegraaf dinsdag.

Een buurtbewoner filmde de ontvoerders.

De dure Mercedes van Maurits werd maandagavond teruggevonden langs de A28.