Nieuws/Binnenland
16442
Binnenland

Krijgt herder Bor spuitje? Asielmedewerkers met dood bedreigd

De eenzame herder Bor, wie neemt hem in huis?

De eenzame herder Bor, wie neemt hem in huis?

OSS - Een dierenasiel in Oss zit met de handen in het haar over het lot van de eenzame herder Bor. Er melden zich maar geen baasjes om het dier in huis te nemen en in zijn hok wordt Bor doodongelukkig. Het asiel zag nog maar één oplossing: Bor laten inslapen. Toen dat openbaar werd, kregen medewerkers van de opvang tot hun verbijstering doodsbedreigingen voor hun kiezen.

De eenzame herder Bor, wie neemt hem in huis?

De eenzame herder Bor, wie neemt hem in huis?

Toen het voornemen om Bor een spuitje te geven via via bekend werd op Facebook, was de kritiek niet mals. "We zijn heel veel gebeld door ontevreden mensen. Maar niemand stapt in de auto en komt deze kant op”, zegt een medewerker van het asiel tegen Omroep Brabant.

Bor zit ruim een jaar op dezelfde plaats en wordt daar niet vrolijk van. "Hij vertoont het kennelsyndroom. Loopt rondjes, springt op en neer en blaft veel. Hij is hier totaal niet op zijn plaats en wordt steeds ongelukkiger”, aldus de asielmedewerker.

De ironie wil dat alle ophef wel voor hoop voor de hond heeft gezorgd. Er heeft zich een mogelijk baasje gemeld. "En als dat niets wordt, zijn er inmiddels ook nog wat andere geïnteresseerden. We hopen heel erg dat er een goed plekje voor hem komt."