Nieuws/Binnenland
1646844
Binnenland

Doodsoorzaak arrestant Waddinxveen onduidelijk

DEN HAAG - Het is nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak is van de 39-jarige autohandelaar Paul Selier uit Den Haag die vorige week overleed bij zijn arrestatie in Waddinxveen. Het voorlopige sectierapport geeft geen duidelijkheid, laat het Openbaar Ministerie weten. Er vindt momenteel nader onderzoek plaats, dat onder meer duidelijk moet maken of de man verdovende middelen had gebruikt. Het is niet duidelijk wanneer dat is afgerond.

Selier werd vrijdagochtend gearresteerd. Op beelden die door een omstander zijn gemaakt, is te zien dat enkele agenten de man tegen de grond gedrukt houden en een van de agenten hem slaat.

Het onderzoek wijst op bloeduitstortingen en oppervlakkige huidbeschadigingen die passen bij „gering uitwendig mechanisch stomp botsend geweld”, maar dat kan het overlijden niet verklaren. Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor geweld op de hals en er zijn geen breuken vastgesteld.

Het OM heeft de bevindingen met de familie van de man gedeeld. De agenten die rechtstreeks bij het incident betrokken waren, zijn als getuigen gehoord, laat het OM weten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo