Nieuws/Binnenland
1651188700
Binnenland

Liane den Haan stapt uit 50Plus en neemt zetel mee

Den Haag - 50Plus-fractievoorzitter Liane den Haan verlaat de partij en neemt haar Kamerzetel mee. Dat laat ze donderdag weten in een filmpje op Twitter. Den Haan lag de afgelopen weken in de clinch met het hoofdbestuur.

„Ik blijf als volksvertegenwoordiger senioren een krachtige stem geven, maar niet langer onder de vlag 50Plus. Samen met mijn geweldige medewerkers en veel anderen zullen wij ons de komende 4 jaar hard maken voor een Nederland waarin het fijn ouder worden is”, aldus Den Haan op Twitter.

Het is de zoveelste keer dat het hommeles is in de partij. Eerder stapte lijsttrekker Henk Krol op nadat kopstukken van de partij rollebollend over straat gingen. De ouderenpartij heeft nu geen zetel meer in de Tweede Kamer.

Partijvoorzitter Jan Nagel is boos. „De partij heeft die zetel gewonnen. Ze kan op geen enkele manier volhouden dat zij die heeft verdiend. Het is gewoon zetelroof. Volgens mij heeft nog nooit een lijsttrekker zich zo snel na de verkiezingen afgesplitst, een record om zeker niet trots op te zijn.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo