Nieuws/Binnenland
1651732626
Binnenland

Schitterend weer dit weekend: zon en een temperatuur die oploopt tot 25 graden

Goed nieuws voor dagjesmensen: het belooft dit weekend schitterend weer te worden. Misschien tikken we zondag zelfs lokaal de 25 graden aan.

Na enkele dagen met veel bewolking en een frisse westenwind, draait die wind de komende 24 uur geleidelijk naar een zuidelijke richting. Daardoor komt de aanvoer van warmere en drogere lucht op gang. Er staan dan ook enkele fraaie nazomerdagen op het programma", meldt Weerplaza .

Lokaal gaat de zaterdagochtend nog wel met wat grondmist van start, maar dat lost snel op en daarna schijnt de zon flink. Bij slechts een zwakke zuidenwind boven land (rond kracht 2) en een matige wind langs de kust, loopt de middagtemperatuur uiteen van circa 20 graden op de stranden tot plaatselijk 24 graden in het zuidoosten.

Geregeld zon op zondag

Zondag begint waarschijnlijk ook nog met geregeld zon en snel oplopende temperaturen. We zitten tenslotte nog steeds in de warme lucht en ook dan zijn temperaturen van maximaal 24 graden mogelijk in het zuidoosten, misschien zelfs wel (afgerond) een zomerse 25 graden. Maar de mate van opwarming is wel sterk afhankelijk van de timing van bewolking en buien.

Met name het midden, oosten en noordoosten van het land lijken tot zeker aan het eind van zondagmiddag droog en vrij zonnig te blijven met daar dus temperaturen van ruim boven de 20 graden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop