Nieuws/Binnenland
1652049658
Binnenland

Nederlandse militair in Noorwegen overleden aan hartstilstand

Øverbygd - De 42-jarige sergeant-majoor der mariniers die zaterdag in Noorwegen tijdens een oefening overleed is gestorven aan een hartstilstand. Dat blijkt uit het voorlopige autopsie-onderzoek, zo meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Het onderzoek loopt volgens hem nog door. Een team marechaussees is ter plekke om na te gaan of er omstandigheden of factoren zijn die mogelijk een rol hebben gespeeld bij de dood van de onderofficier.

De onderofficier werd dood in zijn bed aangetroffen in een legerkamp in Øverbygd in Målselv, niet ver van het militair kamp in Skjold in Noord-Noorwegen. Daar waren 3000 soldaten aanwezig voor de wintertraining Joint Viking, onder wie 600 Nederlanders.

De Nederlander was de hele dag in zijn kamer geweest waar hij ’s avonds werd gevonden. Eerder op de dag had hij nog wel contact gehad met collega’s. Het lichaam van de Nederlander is onderzocht in het Universitair Ziekenhuis van Noord-Noorwegen Tromsø. Uit het voorlopige autopsierapport blijkt dat er geen andere personen betrokken zijn geweest bij zijn dood en alles wijst op een acute hartstilstand.

Nederlandse KMar-rechercheurs horen daarvoor met Noorse collega’s verschillende personen. Daarnaast zijn ze nog in afwachting van aanvullende schouwrapporten.

Het lichaam van de overleden man wordt woensdag teruggevlogen naar Nederland.