Nieuws/Binnenland
1653817369
Binnenland

Ontruimingen na vondst plofkraakauto in Geleen

GELEEN - De hulpdiensten hebben woensdag in Geleen negen woningen en twaalf appartementen ontruimd in de buurt van de Bollenstraat in de Limburgse stad. Zij sloegen groot alarm na de vondst van een auto, die mogelijk bij een plofkraak is gebruikt en teruggevonden werd in een garage aan de Bollenstraat. De politie heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) erbij gehaald. De EOD is begonnen met het ontmantelen van de vermoedelijke explosieven.

De politie kwam bij toeval bij de auto uit. Eigenlijk waren de agenten op zoek naar een in Düsseldorf (Duitsland) gestolen auto. Het voertuig waarbij de politie uitkwam bleek niet de gestolen auto te zijn, maar deed wel de alarmbellen rinkelen bij de hulpdiensten. „De gestolen auto werd niet aangetroffen maar wel een auto die vanwege de inhoud, onder andere gasflessen en mogelijke explosieven, vermoedelijk gebruikt is of gebruikt kan worden bij een plofkraak”, aldus een woordvoerster van de politie. De brandweer is uitgerukt en staat stand-by.

Bij welke plofkraak de auto is gebruikt, is niet duidelijk.

De hulpdiensten lieten uit voorzorg alle woningen in een straal van 100 meter rond de garage, waar de auto werd gevonden, ontruimen. De geëvacueerde bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een naburig sportcentrum.