Nieuws/Binnenland
1654599
Binnenland

Auto te water bij Duinrell: één dode

De brandweer haalde de drie mensen uit het water, alsook het voertuig.

De brandweer haalde de drie mensen uit het water, alsook het voertuig.

WASSENAAR - Bij het ongeluk vannacht in Duinrell waarbij een auto te water kwam blijkt slechts een slachtoffer overleden. Een andere man ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie laat weten dat dit bij nader onderzoek is gebleken. ,,we hebben ons in eerste instantie gebaseerd op informatie die wij weer doorkregen van andere instanties”, aldus een woordvoerder over de verwarring.

De brandweer haalde de drie mensen uit het water, alsook het voertuig.

De brandweer haalde de drie mensen uit het water, alsook het voertuig.

Een derde man kon zelf uit het voertuig komen. Hij is in het ziekenhuis aangehouden. De drie zaten in een wagen die vanaf de parkeerplaats van het attractiepark vannacht om 03.15 in het water terecht kwam.

De auto kwam met daarin de drie mannen raakte vanaf een parkeerplaats van het attractiepark in Wassenaar te water. Een van de drie kon met behulp van de hulpverleners zelf uit het water komen. De andere twee moesten door brandweerduikers uit de auto in het water gehaald en werden na reanimatie naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

De auto is met een kraanwagen uit het water getakeld. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de toedracht van het eenzijdige ongeluk.

Het zou, volgens getuigen van de reddingsactie, gaan om mannen met een Slowaakse nationaliteit.

Hulpverleners kwamen meteen op de melding af. Duikers van de brandweer hielpen een van de mannen die nog zelfstandig uit de auto wist te komen op de kant. De andere twee moesten uit de auto worden gered. Ze werden hierna al op de parkeerplaats gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd waar de ene man uiteindelijk overleed. De auto moest met een speciale kraan uit het water worden gehaald.

De politie doet met de Afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzoek naar het ongeval waarbij geen andere auto betrokken was. Vandaag wordt onder andere sporenonderzoek verricht.

De man die zelfstandig uit het voertuig kwam is een 28-jarige zonder vaste woon- en of verblijfplaats. Hij was mogelijk de bestuurder. De politie zegt dat dit een standaard procedure is bij een dergelijk ernstig ongeluk.