Nieuws/Binnenland
1655660170
Binnenland

Weer rustig op wegen na drukste ochtendspits van het jaar

DEN HAAG - Na de drukste ochtendspits van het jaar met 555 kilometer file, is het weer rustig op de snelwegen. De ANWB meldt dat alleen het verkeer rond Gorinchem op de A15 aan het einde van de ochtend nog langzaam rijdt vanwege de afgesloten A12 bij Utrecht.

Regen, ongelukken en de afgesloten snelweg A12 zorgden woensdagochtend voor de drukste ochtendspits tot nu toe dit jaar, aldus de ANWB. Rond 08.30 uur stond er 555 kilometer file. „Rond 07.45 uur zien we vaak het hoogtepunt van de ochtendspits, maar mede door de afsluiting van de A12 blijven veel files lang staan”, zei een woordvoerder.

Vooral in het zuidwesten van het land bij Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem was er veel vertraging. Die drukte werd onder meer ook veroorzaakt door een ongeluk op de A16 ten oosten van Rotterdam. Ook op de A4 van Amsterdam naar Den Haag zorgde een ongeluk voor veel oponthoud.

Op de A15 was het ook druk, omdat die weg geldt als omleidingsroute voor de A12. De A12 is tot donderdagochtend dicht richting Den Haag wegens groot onderhoud tussen het knooppunt Oudenrijn bij Utrecht en Nieuwerbrug.