Nieuws/Binnenland
1656717950
Binnenland

6-jarige Naoufel ontwaakt uit coma na aanrijding

DEN HAAG - De 6-jarige Naoufel die vorige week zwaargewond raakte na een aanrijding in Den Haag, is ontwaakt uit zijn coma. Dat laat de familie van Naoufel aan RTL weten. „Hij is bij bewustzijn”, zegt Tarik over zijn neefje. „Hij spreekt nog niet, maar er is wel non-verbale communicatie.”

De 19-jarige man die op maandag 3 oktober een ernstige aanrijding veroorzaakte in Den Haag, waardoor de 6-jarige Naoufel zwaargewond raakte, zal worden vervolgd, meldt het Openbaar Ministerie.

De man reed na het incident door en meldde zich vier dagen na de aanrijding bij de politie. De veroorzaker heeft bekend dat hij de auto ten tijde van het ongeval bestuurde en in paniek is doorgereden.

De aanrijding was op de kruising van de Loosduinseweg en de Gaslaan. De bestuurder reed door het rode licht bij het ongeluk, meldde de politie eerder. Het gezin van Naoufel stak de weg over bij een oversteekplaats voor voetgangers. De jongen was bijna aan de overkant toen de automobilist hem aanreed.

De man kan thuis zijn proces afwachten, het OM ziet geen juridische reden, zoals bijvoorbeeld vlucht- of herhalingsgevaar, om hem langer in voorarrest te houden.