Nieuws/Binnenland
1656894639
Binnenland

Grote zoektocht naar vermiste Silvana in bosgebied bij Veldhoven

HOOGELOON - De politie is dinsdagavond begonnen met een groot onderzoek naar de verdwijning van Silvana Heber in een bosgebied tussen Vessem en Veldhoven (Noord-Brabant). De politie besloot daartoe na niet nader omschreven „aanwijzingen.” De politie zegt die heel serieus te nemen. De politie heeft een stuk bos aan het oog onttrokken met grote zwarte schermen. Daarachter doen medewerkers van forensische opsporing en het Nederlands Forensisch Instituut onderzoek, zei een woordvoerder van de politie.

De directe omgeving is aardedonker. Aan het eind van een met de auto lastig te begaan zandpad staan zwarte schermen aan de bosrand. Die zijn door de politie neergezet om de witte tent af te schermen van waaruit forensisch rechercheurs hun werk doen. Dat gebeurt uiterst secuur. „Daarom gaat dit tot diep in de nacht duren”, zegt een politiewoordvoerder. Rond het met zwarte schermen afgezette deel zorgt de brandweer met grote lampen voor licht.

Tekst gaat verder onder de foto.

De politie heeft het onderzoeksgebied afgezet.

De politie heeft het onderzoeksgebied afgezet.

Hoe de recherche hier is uitgekomen, wil de politie nog niet kwijt. „Deze plek is voortgekomen uit het onderzoek, meer zeggen we nu niet”, meldt de politiewoordvoerder. Wel is zeker dat vrijwel meteen nadat het openbaar ministerie bekend maakte dat Marlon B. officieel wordt verdacht van moord, ook de huidige plek waar mogelijk het lichaam van Silvana ligt aan de buitenwereld bekend werd gemaakt.

Rond 21.30 liet een woordvoerder van de politie weten dat er nog niks gevonden is.

Silvana verdween zaterdag. Sindsdien is van de 36-jarige vrouw niets meer vernomen. De politie arresteerde vlak na haar vermissing haar 41-jarige ex-vriend. De rechter-commissaris verlengde dinsdag het voorarrest van deze man met veertien dagen. Justitie verdenkt hem van moord op Silvana.