Nieuws/Buitenland
1657084285
Buitenland

’Nieuwe rakettest van Noord-Korea’

SEOUL - Noord-Korea heeft donderdag vermoedelijk een nieuwe rakettest uitgevoerd. Het Zuid-Koreaanse leger meldt dat twee projectielen richting de Japanse Zee zijn geschoten. Volgens Japan gaat het om ballistische raketten.

De ’raketten’ werden afgevuurd vanuit de westelijke provincie P’yŏngan-namdo en bereikten een afstand van zo’n 370 kilometer. Ook haalden ze een hoogte van 90 kilometer. Voor zover bekend hebben de projectielen geen schade veroorzaakt. Op de Amerikaanse luchtmachtbasis in het Japanse Misawa ging wel tijdelijk het alarm af en het personeel werd opgedragen om in kelders te schuilen.

Begin deze maand testte Noord-Korea een ballistische raket die vanaf een onderzeeër werd gelanceerd. Het ging om een nieuwe type raket, de Pukguksong-3. De rakettest kwam een dag nadat bekend werd dat Amerikaanse en Noord-Koreaanse functionarissen weer met elkaar in gesprek gaan.

Voor de Amerikaanse president Donald Trump zijn de tests vooralsnog geen reden om de moeizame gesprekken met Noord-Korea over denuclearisatie te beëindigen.