Nieuws/Buitenland
1658717384
Buitenland

Seksfeestje in lockdown komt Belgische saunahouder duur te staan: 18 maanden cel

GENT - Een drugs- en seksfeest met zeven naakte mannen tijdens de tweede lockdown van België is de uitbater (45) van een sauna in Gent duur komen te staan. Hij is woensdag veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel.

In december vorig jaar kreeg de politie melding van een lockdownfeest in een privésauna in Gent. Enkele agenten kwamen ter plaatse en troffen zeven naakte mannen aan die zich verstopten in de tuin, meldde Nieuwsblad. De mannen hielden een wild drugs- en seksfeest. In het complex werden grote hoeveelheden MDMA, cocaïne, amfetamines en crystal meth aangetroffen.

De mannen kregen een onmiddellijke schikking van 250 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod. De uitbater moest zich in november voor de rechter verantwoorden voor de bergen drugs en het onrechtmatig ontvangen van coronasteun. Volgens zijn advocaat Jan De Winter nam hij enkel drugs om op zo’n feestje „in de sfeer te komen.” „Ondertussen is de man volledig clean”, zegt zijn advocaat.

Schaamteloos

De sauna-uitbater werd woensdag veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden met uitstel en een boete van 16.000 euro, waarvan de helft met uitstel. „We leven in een vrije samenleving, maar tijdens een grote gezondheidscrisis beslist u om schaamteloos alle regels te overtreden. Een schande”, zegt de rechter. Voor het onwettig verkrijgen van coronasteun werd hij vrijgesproken.