Nieuws/Binnenland
1660428084
Binnenland

Veel uitval van verkeerslichten

Stroomstoring Brabant treft 38.000 huishoudens en Efteling: mensen uit attracties geëvacueerd

TILBURG - Een grote stroomstoring heeft dinsdag ruim 38.000 huishoudens in onder meer Tilburg en Vught getroffen, meldt Enexis. Ook de Efteling in Kaatsheuvel werd getroffen. Volgens een woordvoerder van het attractiepark konden veel attracties „gewoon het ritje afmaken”, maar moesten sommige mensen uit attracties geëvacueerd worden. Het ging hierbij onder meer om de Monorail.

Rond 16.00 uur meldde Enexis dat de stroomstoring verholpen was.

Tekst gaat verder onder video.

De Efteling laat weten dat veel attracties op aggregaten draaien. Bij de Monorail is dit niet het geval en moest de beveiliging dus mensen uit de karretjes halen. Op beelden op sociale media is ook te zien hoe de Gondoletta, de attractie met de bootjes, wordt geëvacueerd. De stroomstoring had als gevolg dat mensen in ieder geval niet meer in attracties konden.

Er wordt nog onderzocht hoe de stroomstoring is ontstaan.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Verkeer chaotisch

Onder meer veel supermarkten, winkels en tankstations moesten de deuren sluiten. Omdat ook verkeerslichten in de regio uitvielen, ontstonden er chaotische situaties op drukke kruispunten. „Let dus op bij kruisingen en rij deze stapvoets op. Kijk goed wie er voorrang heeft en gun elkaar de ruimte”, waarschuwt de politie.