Nieuws/Buitenland
1660968490
Buitenland

Indringer Windsor Castle met kruisboog verdacht van doodsbedreigingen Queen Elizabeth

LONDEN - De man die op kerstochtend vorig jaar het terrein van Windsor Castle betrad met een kruisboog, wordt verdacht van het overtreden van de zogenoemde Treason Act, een wet tegen bedreigingen aan het adres van de koningin. Ook wordt hij verdacht van het doen van doodsbedreigingen en illegaal wapenbezit, melden Britse media. De 20-jarige man moet op 17 augustus voor de rechter verschijnen.

Volgens de Treason Act uit 1842 is het onder meer verboden om het Britse staatshoofd aan te vallen of een (vuur)wapen in zijn of haar nabijheid in bezit te hebben met de intentie om hem of haar te verwonden.

Jaswant Singh Chail stapte 25 december met een kruisboog het terrein op van Windsor Castle, waar op dat moment Queen Elizabeth verbleef. Binnen enkele momenten hield de politie hem aan, voordat hij ergens naar binnen kon gaan. Ook zou Chail een video hebben gedeeld waarin hij zei dat hij de koningin wilde vermoorden.

In 1981 werd Marcus Sarjeant tot vijf jaar cel veroordeeld wegens het overtreden van dezelfde Treason Act. Sarjeant vuurde tijdens de Trooping the Colour-parade in Londen losse flodders af op de Queen.