Nieuws/Buitenland
1661993255
Buitenland

Leven van Archie (12) nog niet beëindigd: ouders voeren nieuwe juridische strijd

Archie Battersbee

Archie Battersbee

Het leven van de twaalfjarige Archie Battersbee wordt donderdagochtend niet beëindigd, omdat zijn ouders een nieuwe gerechtelijke stap hebben gezet,

Archie Battersbee

Archie Battersbee

Dat meldt Sky News donderdag. Eigenlijk had het ziekenhuis waar de Britse jongen ligt, zijn behandeling woensdagochtend al willen beëindigen. Dat ging niet door omdat zijn ouders op het laatste moment naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stapten. Het hof wilde echter niet tussenbeide komen, meldden Britse media woensdagavond.

De ouders van Archie zijn donderdag naar de rechter gestapt om de overplaatsing van hun kind naar een palliatieve instelling mogelijk te krijgen. In afwachting daarvan zal zijn behandeling worden voortgezet. Volgens de artsen zijn de vooruitzichten van de jongen echter „nihil.” Omdat zijn toestand onstabiel is, stelt het ziekenhuis dat „ook verplaatsing naar een andere locatie, zelfs als dit om een korte afstand gaat, een groot risico met zich meebrengt.”

Online challenge

De juridische strijd om het leven van Archie wordt al dagenlang op de voet gevolgd door internationale media. De jongen raakte zwaargewond toen hij volgens zijn moeder meedeed aan een online challenge, waarbij deelnemers opzettelijk bewusteloos proberen te raken.

Volgens de ouders boekt hun zoon wel degelijk vooruitgang.