Nieuws/Binnenland
1662352
Binnenland

Deskundige teruggetreden

Schijn van belangenverstrengeling Lelystad Airport

Lelystad Airport

Lelystad Airport

Stefan Morel, de deskundige die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is getrouwd met de directeur van de onafhankelijke commissie die het gerepareerde rapport moet beoordelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stentor waar de krant over schrijft. Vanwege die schijn van belangenverstrengeling is de deskundige teruggetreden.

Lelystad Airport

Lelystad Airport

De commissie heeft de taak om de aangepaste milieueffectrapportage (MER) over Lelystad Airport te toetsen. Regeringspartijen laten de opening van het vakantievliegveld grotendeels afhangen van het oordeel van deze onafhankelijke commissie.

Morel van Consens Advies uit Amsterdam werd begin januari door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ingehuurd om fouten in de MER van Lelystad Airport te herstellen. Uit onderzoek van de Stentor blijkt dat Morel is gehuwd en samenwoont met directeur Veronica ten Holder van de Commissie mer.

Ook was Morel in het verleden zélf vijf jaar directeur van deze commissie, die geacht wordt milieueffectrapportages onafhankelijk te toetsen.