Nieuws/Binnenland
1662644152
Binnenland

Politieachtervolging vanuit Amsterdam tot aan Belgische grens

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

AMSTERDAM - De politie heeft zaterdagavond vanaf Amsterdam een auto achtervolgd om die uiteindelijk in Bavel, vlakbij de Belgische grens, te laten stoppen.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De automobilist reed zonder licht door de stad en snelde weg toen de politie een stopteken gaf. Er ontstond een achtervolging richting Utrecht. Surveillanceauto’s van de Landelijke Eenheid namen de achtervolging van hun Amsterdamse collega’s over. Ook werd een helikopter ingezet.

De bestuurder reed met snelheden van ruim 200 kilometer per uur over de A2 en de A27. Daarbij botste hij ter hoogte van Hank tegen een voor hem rijdende auto. Daarin zat een 23-jarige vrouw uit Lelystad die haar auto nog veilig naar de vluchtstrook wist te manoeuvreren.

Het lukte agenten om op de A27 ter hoogte van knooppunt St Annabosch bij Bavel de auto met de verdachte klem te rijden. Hij is gearresteerd en zit vast. Ook de bijrijdster, een 27-jarige Française, werd aangehouden, maar zij is later vrijgelaten. Waarom de bestuurder er precies vandoor ging, wordt uitgezocht.