Nieuws/Binnenland
1662787898
Binnenland

Zes jaar cel voor verkrachting 98-jarige vrouw in Lelystad

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

LELYSTAD - De rechtbank in Lelystad heeft een 35-jarige man uit Frankrijk veroordeeld tot zes jaar cel wegens de verkrachting van een 98-jarige vrouw. De man drong in de nacht van 27 op 28 mei de aanleunwoning van het slachtoffer in Lelystad binnen en heeft haar meermalen verkracht. De rechtbank vindt de zaak zo ernstig dat zij een jaar meer oplegde dan door het Openbaar Ministerie geëist.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

In de bewuste nacht belde de man bij de woning van de vrouw aan. Toen zij de deur op een kier had geopend, duwde hij haar opzij en eiste geld. Binnen vergreep hij zich bij herhaling aan de vrouw, die zich wegens haar fysieke beperkingen en hoge leeftijd niet kon verzetten. De vrouw heeft verklaard dat de man haar heeft mishandeld en onder meer op haar pacemaker heeft geslagen.

De verdachte heeft gezegd dat het slachtoffer vrijwillig meewerkte. De rechtbank hecht geen geloof aan dit verhaal. Zij neemt het de man zeer kwalijk dat hij een hoogbejaarde, kwetsbare vrouw tot zijn slachtoffer heeft gemaakt. De rechtbank noemt het in het vonnis „schokkend” dat de man tijdens zijn berechting heeft verklaard dat hij van plan was nogmaals bij het slachtoffer langs te gaan en ook stappen in die richting had ondernomen. In Frankrijk heeft de man een strafblad, voor onder meer huiselijk geweld.

De vrouw heeft zich onder behandeling moeten stellen om de traumatische gebeurtenissen te kunnen verwerken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop