Nieuws/Binnenland

Valentijnsdag: perfect wandelweer

Rotterdamfoto

Wie op Valentijnsdag een romantische wandeling wil maken, kan zijn of haar partner verrassen met goed nieuws. Het wordt fantastisch wandelweer. Het blijft waarschijnlijk droog en de zon laat zich regelmatig zien.

Rotterdamfoto

Alleen in het westen komen enkele wolkenvelden voor. Het wandelweercijfer: een 8 in het westen en een 9 of een 10 in het binnenland, aldus de meteorologen van Weeronline.

Trek een dikke jas aan, of zorg ervoor dat je genoeg knuffelt. De temperatuur komt namelijk uit op 4 à 5 graden in het noorden en 5 à 6 graden in het midden en zuiden. Vooral op de Wadden kan het koud worden, een vrij krachtige zuidelijke wind zorgt ‘s middags voor gevoelstemperaturen van enkele graden onder het vriespunt. In de rest van het land waait het zwak tot matig en voelt de temperatuur aan als 0 tot +2 graden.

Vaak regen op Valentijnsdag

Het is nu voor het tweede jaar op rij prima weer op 14 februari, maar dat is niet gebruikelijk. Sinds de neerslag wordt gemeten viel in De Bilt op 64% van de Valentijnsdagen regen. In bijna 47% van de gevallen scheen de zon niet, of minder dan een uur. Ook is het vaak erg koud op de dag van de liefde; de warmste Valentijnsdag ooit was in 1998. Het was toen volop lente met 15,2 graden.

Lees meer over